loading
views

FNV omarmt ‘zelfroosteren’

9 januari 2008

2008 wordt het jaar van Power to the hardwerkende Nederlander, zo voorspelde FNV-voorzitter Agnes Jongerius tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de pers. Vooral in het fenomeen zelfroosteren ziet ze veel toekomst.

“Bij zelfroosteren bepaalt eerst het management hoeveel personeel op welke dagen en uren nodig is. Vervolgens maken de werknemers hun wensen kenbaar in hun persoonlijke werkrooster. Dat gaat allemaal in de computer, en daar rolt iets uit. Namelijk een ideaal rooster voor beide partijen.”

Tevreden personeel
Zelfroosteren zorgt voor tevreden personeel, minder verzuim en 5 tot 10 procent meer productiviteit, zo blijkt uit ervaringen uit Zweden. “Het Zweedse volk schijnt heel gecharmeerd te zijn van experimenten”, legt Roel Berghuis, bestuurder van FNV Bondgenoten uit. “En dit is er één van.”

NS en KLM enthousiast
De NS kreeg lucht van dit experiment en zag er wel wat in. Volgens Berghuis heeft de nieuwsgierigheid naar zelfroosteren met de maatschappelijke ontwikkeling te maken. De NS wil een aantrekkelijke werkgever blijven, ook voor nieuwkomers, vrouwen en jongeren. Ook de KLM is een proefproject gestart.

Bron: FNV, 9 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek