loading
views

Deeltijdbanen door telewerk

9 januari 2008

Vrouwen die van de baas vaker thuis mogen werken, zullen grotere deeltijdbanen nemen, verwacht Agnes Jongerius.

”Telewerken kan voor vrouwen net dat ene zetje zijn om die deeltijdbaan met een of twee dagdelen op te plussen,” zei ze tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de FNV voor de pers.

Onderzoek naar thuiswerk
De FNV liet onderzoeken hoe haar leden denken over thuiswerken. Van de gehele beroepsbevolking geeft 32 procent aan gemiddeld een of meer uur per week te telewerken. Onder FNV-leden is dit percentage lager: 22 procent werkt regelmatig of soms thuis. Maar nog eens 12 procent van de vakbondsleden zou graag de kans krijgen om thuis de files te ontlopen.

Positieve neveneffecten
Jongerius wees op de positieve maatschappelijke neveneffecten van telewerken. De files worden minder, als meer mensen tijdens de spitsuren een paar uur thuis achter de computer werken. De uitstoot van het broeikasgas CO2 is minder hoog bij een regelmatige snelheid, dan bij het telkens optrekken uit stilstand. Daarnaast is er door verloren werkuren een flinke economische schade.

FNV’ers en telewerken
De mate waarin FNV’ers telewerken verschilt van bond tot bond. De meeste telewerkers zijn bij ABVAKABO FNV te vinden, die onder andere ambtenaren organiseert. Vrouwelijke FNV-leden werken iets vaker thuis (27 procent) dan mannen (20 procent)

Bron: FNV, 9 januari 2009


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek