loading
views

VNO-NCW: concurrentiebeding niet schrappen

8 januari 2008

VNO-NCW voelt er niets voor de mogelijkheid van het afspreken van een concurrentiebeding te schrappen uit de wet. Dat zegt de organisatie als reactie op het voorstel dat FNV-voorzitter Jongerius heeft gedaan.

Volgens de vakcentrale FNV is zo’n beding “flauwekul” en een “struikelblok voor arbeidsparticipatie en mobiliteit”. VNO-NCW ziet dat anders en wijst erop dat een concurrentiebeding in de regel alleen wordt afgesproken als zwaarwegende bedrijfsbelangen in het geding zijn.

Legitieme regulering van de concurrentieverhoudingen
In zulke omstandigheden is het “gerechtvaardigd met werknemers overeen te komen dat opgebouwde expertise en ervaring, die concurrentiegevoelig is, dan wel het opgebouwde klanten-/relatiebestand bij vertrek niet mag worden aangeboden of meegenomen naar de concurrentie.” Het concurrentiebeding draagt volgens VNO-NCW bij aan een “legitieme regulering van de concurrentieverhoudingen”. De organisatie wijst er verder op dat een concurrentiebeding geweigerd kan worden en dat na vertrek de werking van het concurrentiebeding door de werknemer bij de rechter kan worden aangevochten.

Bron: VNO-NCW, 8 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek