loading
views

Vacatureaanbod december op recordhoogte

8 januari 2008

Het vacatureaanbod in Nederland heeft in december 2007 een recordhoogte bereikt. Dat blijkt dinsdag uit nieuwe cijfers van de Monster Employment Index, de barometer van de online arbeidsmarkt.

De index stijgt in december verder boven de ‘magische’ grens van 200 punten uit, tot 205 (+3). De grootste vacaturestijging was die maand te zien in de sector onderzoek en ontwikkeling (+20). Goede tweede was de administratieve sector, met een stijging van 18 punten. De publieke sector was met 9 punten juist de grootste daler.

Grote vraag in Zuid-Holland en Flevoland
Opvallend was de groeiende vraag naar personeel in de provincies Zuid-Holland en Flevoland, met de industrie en financiële dienstverlening als aanvoerders. Na een flinke toename in november was Friesland met 7 punten de grootste daler. ‘De groei van december is illustratief voor de rest van 2007, dat ongekend succesvol is geweest voor de Nederlandse werkgelegenheid’, reageert Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. Over heel 2007 laat de index een stijging van 34 punten zien.

Transport en Logistiek
De sector Transport en Logistiek is de onbetwiste winnaar van 2007. Daar steeg de index in het afgelopen jaar met 105 punten. Verder was er ook een toenemende vraag naar administratief (+63), productie (+63), horeca (+57) en salespersoneel (+54). De sectoren financiele dienstverlening (-36), bouw (-36) en telecommunicatie (-43) deden het daarentegen slecht dit jaar.

Duitsland hekkensluiter
De Europese Monster Employment Index bleef in december hangen op 155 punten. Over heel 2007 groeide de Europese index wel, met 33 punten. Zweden was koploper van de lijst, gevolgd door Groot Brittannie. Duitsland is met een groei van 18 punten over 2007 de hekkensluiter.

Bron: Monster Worldwide, 8 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek