loading
views

Reiskosten belangrijker dan pensioen

8 januari 2008

Uit onderzoek van Robert Half blijkt dat reisvergoeding voor Nederlanders belangrijker is dan een pensioenregeling. Andere trends zijn flexwerken, bonussen, kinderopvang en zorgverzekering.

Dit zijn conclusies uit de ‘Salary & Benefits Guide 2007-2008’ van Robert Half en Accountemps.

Kinderopvang
Sinds de wet Kinderopvang in 2005 van kracht werd, moeten ouders zelf een contract afsluiten met een instelling voor kinderopvang. Ze kunnen vervolgens hun werkgever om een (vrijwillige) bijdrage vragen. De werkgever is echter niet verplicht een bijdrage te leveren aan de kosten van kinderopvang. Uit de ‘Salary & Benefits Guide’ blijkt dat Nederlandse bedrijven, vooral banken, meer bereid zijn in de kosten te delen dan bedrijven waarvan het hoofdkantoor in het buitenland is gevestigd.

Flextijd en thuiswerken
De balans tussen het zakelijke en het privéleven krijgt ook steeds meer aandacht. De vraag naar voorzieningen als flextijd en thuis werken neemt nog steeds toe. Ook willen werknemers steeds vaker hun eigen start- en eindtijd bepalen. Bedrijven worden flexibeler op dit terrein en ze gebruiken ook vaak middelen als laptops of mobiele telefoons om de flexibiliteit te vergroten.

Verandering in uitkeren bonus
Een bonus wordt nog steeds meer niet dan wel uitgekeerd aan financiële professionals, maar hier komt langzaam verandering in. Steeds meer financials op alle niveaus ontvangen een bonus waar het voorheen voorbehouden was voor functies op directieniveau. Actueel blijft het prestatiegericht belonen.

Leasefiets
Een unieke oplossing voor Nederland is een leasefiets, een bedrijfsfiets die als secundaire arbeidsvoorwaarde wordt aangeboden. Over het algemeen hebben alleen werknemers in hogere posities een lease-auto. Als alternatief wordt aangeboden om de reis- of parkeerkosten te vergoeden. Sommige bedrijven willen wat doen aan de extreme verkeersproblemen in Nederland en bieden een bedrijfsfiets, een leasefiets, aan.
 
Bron: Robert Half, 8 janauari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek