loading
views

Nieuwe standaard voor digitale facturatie

8 januari 2008

De Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche (SETU) heeft per 1 januari 2008 de nieuwe standaard voor digitale facturen beschikbaar gesteld.

Het nieuwe digitale factuurbericht heeft tot doel op een eenvoudige en betrouwbare manier uitwisseling van factuurgegevens mogelijk te maken tussen inleners en uitzendondernemingen.
 
Ontwikkeling en beheer standaarden elektronisch berichtenverkeer
De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) heeft de SETU opgericht. De SETU ontwikkelt en beheert de standaarden voor elektronisch berichtenverkeer en biedt ondersteuning aan haar participanten. De SETU ontwikkelt uitsluitend open standaarden, specifiek voor Nederland, zodat alle uitzendorganisaties en inleners er gebruik van kunnen maken.
 
Internationale HR-XML-norm
Het ontwikkelde bericht is een open Nederlandse standaard, gebaseerd op de internationale HR-XML-norm. Deze nieuwe standaard vervangt de oudere standaard die in het verleden is opgesteld in het initiatief PleinU. De heer M. (Mark) van Bussel, directeur van Vedior en voorzitter van de SETU, is blij met de nieuwe ontwikkeling: “Uitzenders en opdrachtgevers zullen steeds vaker besluiten om te gaan werken met de ontwikkelde standaard, dit is een grote stap voorwaarts in het behalen van efficiencyvoordeel voor beide partijen.” 
 
Vanaf 1 februari het complete proces
Vanaf 1 februari 2008 komen ook berichten beschikbaar voor het aanvragen en plaatsen van kandidaten en voor het rapporteren van gewerkte uren. Hiermee is het complete proces van aanvraag tot en met facturatie volledig op basis van de SETU-standaarden elektronisch in te richten.

Bron: SETU, 8 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek