loading
views

Weer minste werklozen in Nederland

7 januari 2008

Nederland heeft opnieuw de laagste werkloosheid van de 27 EU-landen, zo blijkt uit cijfers van Europees statistisch bureau Eurostat over november.

Van de Nederlandse beroepsbevolking zit slechts 2,9% ongewild zonder baan volgens Eurostat-definities. Het EU-gemiddelde is 6,9%. De hoogste werkloosheid is gemeten in Slowakije (11,0%), aldus Eurostat maandag.

EU stabiel
Nederland moest in oktober nog Denemarken laten voorgaan als EU-land met de minste werklozen. In september was Nederland ook even koploper. Terwijl de werkloosheid in Nederland nog daalt, is het voor de hele EU stabiel gebleven vergeleken met de voorgaande maand.

Minder vertrouwen economie
Europese consumenten en producenten hadden in december minder vertrouwen in de economie. Het vertrouwen daalt sinds voorjaar 2007, maar is nog wel boven het lange-termijngemiddelde. De Europese Commissie heeft dat maandag gemeld op basis van maandelijkse enquêtes in de 27 EU-landen. Het vertrouwen daalde in veel EU-landen, waaronder Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Polen. In Italië is het juist sterk gestegen.

Producentenprijzen gestegen
De EU-index van het economisch sentiment daalde in december met 0,4 naar 107,1 punten. De landen met de euro zagen een daling met 0,1 punt naar 104,7 punten. De producentenprijzen in de eurozone zijn in november op maandbasis met 0,8% gestegen. In oktober 2007 bedroeg de stijging nog 0,7%, herzien van een eerder gemeld cijfer van 0,6%. Dat blijkt uit gegevens van het Europese statistische bureau Eurostat. Economen gingen eveneens uit van een stijging van 0,8%. Op jaarbasis stegen de prijzen voor de dertien lidstaten van de Europese Unie die tot en met december 2007 deelnamen aan de euro met 4,1%. Economen verwachtten hier een stijging van 4,0%. In oktober stegen de prijzen op jaarbasis met 3,3%

Bron: Eurostat, 7 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek