loading
views

FNV adviseert flexwerkers niet te staken

4 januari 2008

FNV adviseert jonge supermarktmedewerkers niet te staken. Jongeren met een nul-urencontract lopen namelijk het risico om niet meer te worden ingeroosterd als zij meedoen aan een staking.

Ze worden dan weliswaar niet ontslagen, maar zijn wel hun baan kwijt. FNV vecht ervoor om de situatie voor flexwerkers in de supermarkt en in de uitzendbranche op een andere manier te verbeteren.

Nieuwe supermarkt-CAO
Er staan een aantal activiteiten op het programma om ervoor te zorgen dat de situatie voor flexwerkers verbetert. Het Zwartboek Flexwerk is vorige maand aangeboden aan de supermarkt Cao-coördinator van FNV Bondgenoten. De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor supermarktpersoneel lopen nu. De resultaten van het Zwartboek zijn meegenomen in de CAO-onderhandelingen. Ook zit FNV deze maand rond de tafel met brancheorganisatie VGL over de problemen rond jonge flexwerkers. De VGL is de grootste werkgeversorganisatie met de meeste aangesloten supermarkten. FNV onderhandelt met VGL over de nieuwe supermarkt-cao. Er wordt actief naar oplossingen en verbeteringen in de houding van supermarkten ten opzichte van flexwerkers gezocht.
 
Aangeboden aan Minister Donner
Voor half januari wordt het onderzoek onder uitzendkrachten afgerond. Deze resultaten worden gecombineerd met het Zwartboek Flexwerk en aangeboden aan minister Donner. FNV zal hem oproepen om de Flexwet aan te passen.  

Bron: FNV, 4 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek