loading
views

CNV vóór thuiswerken in CAO’s

3 januari 2008

CNV voorzitter René Paas is enthousiast over het werkgeversvoorstel om thuiswerken in CAO’s vast te leggen. Tegelijkertijd waarschuwt Paas dat er meer nodig is om meer mensen op een effectieve manier aan het werk te houden.

De CNV voorzitter begrijpt de zorg van werkgevers over de bereikbaarheid van bedrijven. Maar het tekort aan goed personeel is volgens Paas een groter probleem. In de CAO voorstellen van de werknemers mist Paas gerichte voorstellen om dat probleem aan te pakken. Thuiswerken kan voor werknemers een manier zijn om werk en zorgtaken beter op elkaar af te stemmen maar lang niet voor iedereen.

Aanvullende afspraken
Volgens het CNV zijn aanvullende afspraken over kraam- en zwangerschapsverlof en aangepaste werktijden in CAO’s minstens zo belangrijk. Paas erkent dat de afspraken meer flexibiliteit vragen van een werkgever.

Overheid mensen activeren
Paas wil ook dat de overheid mensen actiever gaat verleiden om meer te werken. Gelijke vergoedingen voor formele en informele kinderopvang, het stimuleren van opvang voor kinderen van 12 tot 16 jaar en een levensloopstorting van 10.000 euro bij de geboorte van een kind maken het, volgens de CNV-voorman, werknemers gemakkelijker te blijven werken.

Werkgeversvoorstel maakt tekort groter
Paas verwacht dat het werkgeversvoorstel om de arbeidsduurverkorting af te schaffen en de invoering van een ‘jaarurennorm’ het tekort aan personeel alleen maar groter zullen maken. Volgens die norm kunnen werknemers op drukke dagen langer worden ingeroosterd zonder dat ze recht hebben op een toeslag. De extra werktijd compenseren ze op minder drukke dagen.

Bron: CNV, 3 april 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek