loading
views

Samenwerking Nedflex en Vitesse

2 januari 2008

Uitzendbureau Nedflex is een samenwerking aangegaan met voetbalclub Vitesse. Beide partijen zijn gestart met een project, waarbij jongeren zonder startkwalificatie stage lopen bij bedrijven die lid zijn van de Business Club Vitesse Gelredome.

Door de samenwerking verwacht voetbalclub Vitesse nieuwe inkomsten te genereren uit het bedrijfsleven via het uitzendbureau FC Arnhem uitzendbureau. Nedflex krijgt de mogelijkheid om via het merk, de beleving en het imago van Vitesse het bedrijfsleven te bedienen met gemotiveerde uitzendkrachten.

Inkomsten voor de voetbalclub
Als een bedrijf besluit uitzendkrachten af te nemen van FC Arnhem uitzendbureau, dan levert dat inkomsten op voor de voetbalclub, zonder dat het bedrijf er meer voor hoeft te betalen. De constructie geeft Vitesse dus kansen om meer sportieve mogelijkheden te creëren. FC Arnhem Uitzendbureau vindt ook dat er wat gedaan mag worden voor de inwoners van Arnhem en omstreken, en dan vooral de jeugd. Dat gebeurd op het moment door het project: Scoren door Scholing, waarin FC Arnhem Uitzendbureau meedoet.

‘Scoren door Scholing’
Om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen en de kans op een vervolgopleiding of werk te vergroten, hebben stichting Vitesse Betrokken, ROC Rijn IJssel en de gemeente Arnhem het initiatief genomen tot het project ‘Scoren door Scholing’. Het project is bedoeld voor jongeren in de leeftijd 17-23 jaar die zonder startkwalificatie hun school hebben verlaten. De duur van het project is tien weken. De eerste vijf weken krijgen de deelnemers een onderwijsprogramma aangeboden door ROC en wordt er samen met een leraar van het ROC een beroepskeuzetest afgelegd om te kijken waar hun affiniteit en kwaliteiten liggen. 

Verwachtingen einde project
Na deze periode gaan de jongeren stage lopen bij een bedrijf in de richting die aansluit bij hun potentieel. De stagebedrijven zijn allemaal lid van de Business Club Vitesse Gelredome. Gedurende deze tien weken worden de jongeren gekoppeld aan een Vitesse-speler die hun ‘buddy’ is. Wekelijks hebben zij contact, wat zeer stimulerend werkt bij de jongeren. De verwachting is dat aan het einde van het project van de tien jongeren er zeven terug gaan naar school, twee betaald werk hebben gevonden en één verdere begeleiding krijgt. 

Rol FC Arnhem Uitzendbureau
De rol van FC Arnhem Uitzendbureau is het verlonen van deze jongeren. Als uitzendbureau is er ruime ervaring met het uitvoeren van deze taak. “Actief deelnemen in dit project betekent een uitstekende manier om ons steentje bij te dragen aan de inwoners van Arnhem en omstreken. Immers, de jeugd heeft de toekomst en daar wil FC Arnhem uitzendbureau graag mee helpen”, zo stelt het uitzendbureau.

Nedflex is een klant van Flexservice Solutions, zie Nedflex  en Nedflex Payrolling is een klant van FlexOffice.

Bron: Nedflex, 2 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.      

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek