loading
views

Theodoor Gilissen verlaagt koersdoel Randstad

21 december 2007

Zakenbank Theodoor Gilissen heeft donderdag het koersdoel voor uitzender Randstad verlaagd van 50 euro naar 37 euro.

Het koersdoel voor het aandeel USG People is ook neerwaarts bijgesteld van euro 24,00 naar euro 23,00. Het koersdoel voor Vedior is daarentegen verhoogd van euro 17,00 naar euro 18,00.

Eerlijke overnameprijs
Theodoor Gilissen houdt vast aan zijn ‘buy’-advies voor Randstad. ‘De overname van Vedior kan positiever uitwerken dan de markt verwacht’, zei de analist. De bank vindt de overnameprijs ‘eerlijk’. Theodoor Gilissen sluit een rivaliserend bod niet uit.

Verwachte lagere omzetgroei 
De analist verlaagt de koersdoelen voor Randstad en USG People naar aanleiding van de verwachte lagere omzetgroei van nu af aan. Hij stelt zich ‘zeer voorzichtig’ op ten aanzien van de kortetermijnvooruizichten voor de sector, ‘gezien het risico op een ernstige economische vertraging’.

Goedkeuring autoriteiten
Het verhoogde koersdoel voor het aandeel Vedior is een gevolg van de beoogde overname door Randstad. Van den Hooven voorziet weinig problemen wat betreft de goedkeuring door de autoriteiten. Hij sluit een concurrerend bod niet uit, maar stelt dat de kans daarop ‘relatief klein lijkt’. De analist handhaaft het hold-advies voor Vedior. Van den Hooven denkt dat de kans dat USG People eveneens overgenomen wordt, zoals gespeculeerd wordt, 25% bedraagt. Ook Brunel noemt hij als een mogelijk overnamedoel.

Bron: Theodoor Gilissen, 21 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek