loading
views

Werknemers veeleisend

19 december 2007

Uit de Randstad Werkmonitor van december 2007, door Blauw Research uitgevoerd onder 868 werkenden in Nederland, blijkt dat werknemers in de huidige krappe arbeidsmarkt steeds meer ruimte krijgen om hun wensen kenbaar te maken.

Nog voor het einde van het jaar wensen werknemers een kerstpakket, een bonus en een dertiende maand. Voor 2008 staan een hoger salaris, een uitstekende work-life balance en persoonlijke ontwikkeling op het verlanglijstje.

Kerstpakket
Zo is het kerstpakket definitief terug van weggeweest. Zeventig procent van de werknemers ziet dat als een blijk van waardering. Er is maar één ding beter dan de doos met delicatessen: bij een keuze tussen een dergelijk pakket of een geldbedrag gaat de helft van de werkenden toch voor de harde euro’s, blijkt uit het onderzoek.

Eindejaarsbonus, 13e maand of winstuitkering
Overigens zijn serieuze financiële extra’s zoals een eindejaarsbonus, 13e maand of winstuitkering nog geen gemeengoed. Ruim een kwart verwacht een eindejaarsbonus, eveneens ruim een kwart gaat ervan uit dat er dit jaar een 13e maand in zit. Eén op de vijf werknemers rekent op een winstuitkering. Het aantal werkenden dat zo’n winstuitkering of 13e (en soms zelfs 14e) maand denkt te krijgen, is iets gegroeid sinds een eerder onderzoek in 2005.

Verwachtingen voor 2008
30 procent van de werkenden verwacht dat er voor het komend jaar een salarisverhoging in zit die hoger uitpakt dan de inflatiecorrectie. De gemiddelde verwachting daarbij is zo’n 5 procent meer. Slechts 17 procent verwacht dat het vaste salaris gelijk blijft. In 2003 voorzag nog 38 procent geen salarisverhoging. Van de werkenden verwacht 11 procent er dit jaar extra vrije dagen bij te krijgen, desnoods als compensatie in het geval dat de werkgever zou besluiten om het salaris niet te verhogen.

Nieuwe priorteit voor 2008
Werkenden hebben een nieuwe prioriteit voor 2008. Voor het eerst staat ‘jezelf ontwikkelen’ bovenaan het lijstje van goede voornemens van de werkenden. Het nieuwe streven heeft ‘ontstressen en jezelf minder druk maken’ van plaats 1 naar plaats 2 gestoten in de top 10 van ‘goede voornemens’. Dat is een opvallende ontwikkeling, want intussen is de werkdruk in de ervaring van de werkenden in 2007 verder toegenomen. Die werkdruk is kennelijk niet als een onoverkomelijk probleem ervaren.

Top 10 van Goede Voornemens 2008
1. Zichzelf ontwikkelen (genoemd door 39 procent)
2. Minder druk maken/meer ontstressen (37 procent)
3. Meer bewegen/sporten naast het werk (35 procent)
4. Doen wat men leuk vindt (25 procent)
5. Meer tijd aan partner en gezin besteden (23 procent
6. Lichamelijke klachten voorkomen (19 procent)
7. Eindelijk die andere baan elders zoeken (16 procent)
8. Minder overwerken (15 procent)
9. Meer op de strepen gaan staan (12 procent)
10. Zorgen voor betere secundaire arbeidsvoorwaarden en veiliger arbeidssituatie (9 en 8 procent)

Bron: Randstad, 19 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.     

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek