loading
views

Loonstijgingen 2007 1,9 procent

19 december 2007

Uit de Najaarsrapportage cao-afspraken 2007, die minister Donner (Sociale Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd blijkt dat de cao-lonen in 2007 gemiddeld met 1,9 procent stijgen.

De cao-lonen stijgen tot nu toe dit jaar het hardst in de landbouw, visserij, vervoer, communicatiesector en andere dienstverleners. In deze branches krijgen de werknemers er gemiddeld 2,3 procent salaris bij. In de industrie is de contractloonstijging het kleinst met 1,4 procent.

Gemiddelde stijging 1,9 procent
Gemiddeld stijgen de lonen in de 122 cao’s, waarover werkgevers en vakbonden tot nu toe een akkoord hebben gesloten dit jaar, met 1,9 procent. Vorig jaar bedroeg de loonstijging 1,8 procent. Uit de rapportage blijkt verder dat 87 van de 122 onderzochte cao’s afspraken bevatten over de levensloopregeling. Werkgevers hebben in 48 akkoorden een financiële bijdrage aan de regeling toegezegd. Die loopt uiteen van 0,3 procent tot 3,8 procent. Gemiddeld is de bijdrage per werknemer in deze akkoorden 1 procent.

Gematigd beeld
De minister stelt vast dat de loonstijging over de hele linie ,,ook dit jaar” weer een redelijk gematigd beeld laat zien. De cijfers over de salarissen zijn voorlopig en individuele loonsverhogingen zoals periodieken en promoties zijn niet meegenomen.

Zomer 2008
Definitieve cijfers over dit jaar worden in de zomer van 2008 verwacht.

Bron: SZW, 19 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.      

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek