loading
views

Teruggaaf Zvw-premie soms te hoog

18 december 2007 

De Belastingdienst is begonnen met het versturen van de beschikkingen en mededelingen over de teruggaaf van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw).

In de beschikking aan sommige werkgevers en de mededeling aan meerdere werknemers is helaas een te hoge teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zvw berekend. In een aantal andere gevallen is de brief zelfs geheel ten onrechte verstuurd.

Loongegevens dubbel opgenomen in gegevensbestand
De fiscus begon in december met het versturen van de brieven over de teruggaaf aan werkgevers en werknemers. Na het geautomatiseerd aanmaken van de brieven is gebleken dat de loongegevens van sommige werknemers (gedeeltelijk) dubbel zijn opgenomen in het gegevensbestand. De Belastingdienst onderzoekt de oorzaak hiervan.

Uitbetaling geblokkeerd
Door deze fout in het gegevensbestand is voor deze werknemers ten onrechte een teruggaaf berekend of een te hoge teruggaaf vastgesteld. Helaas hebben deze werknemers en hun werkgevers wel een brief (beschikking of mededeling) ontvangen van de Belastingdienst, waarin staat dat zij deze teveel ingehouden inkomensafhankelijke bijdrage terugkrijgen. De beschikkingen zullen worden vernietigd of worden herzien en de uitbetaling is geblokkeerd.

Excuusbrief
De Belastingdienst stuurt alle betrokken werkgevers (ongeveer 1000) en werknemers een excuusbrief en herstelt de fout. Zowel werkgevers als werknemers hoeven hiervoor geen actie te ondernemen. Zij ontvangen in het eerste kwartaal 2008 de juiste beschikking en een bijgestelde mededeling.  

Bron: Belastingdienst, 18 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek