loading
views

Kabinetsbrief zelfstandig ondernemerschap

17 december 2007

Het kabinet komt in 2008 met belastingmaatregelen om het ondernemerschap te stimuleren. Ook de regeldruk voor zelfstandig ondernemers wordt aangepakt.

Daarnaast wil het kabinet de aanbestedingsregels vernieuwen, zodat zelfstandig ondernemers beter toegang hebben tot overheidsopdrachten. Dat staat in de ‘Kabinetsbrief zelfstandig ondernemerschap’, die staatssecretaris Heemskerk (EZ), mede namens de staatssecretarissen Aboutaleb (SZW) en De Jager (Financiën), naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Zelfstandig ondernemerschap belangrijke bijdrage
Volgens het kabinet levert het zelfstandig ondernemerschap een belangrijke bijdrage aan de groei van productiviteit, werkgelegenheid en innovatiekracht van Nederland. De groeiende groep zelfstandige ondernemers wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie.

Groei aantal zelfstandig ondernemers
De afgelopen jaren steeg het aantal zelfstandig ondernemers sterk. In 2006 waren er ongeveer 1 miljoen zelfstandig ondernemers, ruim 12% van alle mensen die in Nederland betaald werk doen. Het aantal deeltijdondernemers steeg met 25%: van 113.000 in 2003 naar 143.000 in 2006. Naar verwachting blijft het aantal zelfstandig ondernemers verder toenemen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken, 17 december 2007
Zie ook: FD en FD van 17 december 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek