loading
views

VEB: schadeclaim aandeelhouders Vedior

12 december 2007

De VEB houdt uitzendconcern Vedior aansprakelijk voor de schade die aandeelhouders hebben geleden na het lekken van voorkennis over de geplande overname. De VEB sluit niet uit dat zij ook andere partijen aansprakelijk zal houden.

Op vrijdagochtend 30 november steeg de koers van Vedior in de eerste anderhalf uur na beursopening met bijna 20%. Toezichthouder AFM legde daarop de handel stil. Een uur later maakte Vedior – daartoe gedwongen door de AFM – bekend dat zij oriënterende gesprekken voerde met Randstad over een overname.

Gegronde vermoedens over lekken informatie
De VEB heeft gegronde vermoedens dat informatie over de geplande overname is gelekt. In de pers gonsde het op de betreffende vrijdagochtend al van de geruchten. Daarop ontstond een forse koersstijging. Het is wettelijk verboden koersgevoelige informatie te delen met een derde. In elk geval reageerde Vedior niet adequaat op de geruchten en informeerde de markt te laat. Op die wijze schond Vedior haar wettelijke plicht om gelekte koersgevoelige informatie onverwijld na het lekken te publiceren.

Schade voor beleggers
Beleggers die hun aandelen voor stillegging van de handel op 30 november hebben verkocht, hebben daardoor schade geleden. De VEB heeft Vedior inmiddels om opheldering verzocht en houdt de uitzendgigant primair aansprakelijk. De VEB zal zonodig de gang naar de rechter maken, indien deze zaak niet op een bevredigende wijze voor de gedupeerde beleggers wordt opgelost. Gedupeerde beleggers kunnen zich melden bij de VEB

Bron: VEB, 12 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek