loading
views

Vacatureaanbod nog steeds erg groot

12 december 2007

Het vacatureaanbod in Nederland is nog steeds erg groot. Het aanbod van banen in de Human Resources liet in de maand november de grootste stijging zien.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Monster Employment Index, de barometer van de online arbeidsmarkt. Ondanks een lichte daling (-2) staat de Index nog steeds boven de magische grens van 200 punten. Sinds januari van dit jaar is de Index in totaal met 31 punten gestegen.

HR stijgt en Bouw daalt
Na vorige maand nog fors te zijn gedaald, was de Index voor banen in de Human Resources in november met 12 punten de grootste stijger. Ook de Index voor techniek (+9), juridische sector (+7) en transport & logistiek (+6) groeide in november. De transportsector is na een stevige daling in september weer langzaam aan het opkrabbelen en ook de vraag naar technici neemt de laatste maanden weer toe. De lichte daling van de Index in november was voornamelijk het gevolg van een sterke daling van vacatures in de bouw (-58), vermoedelijk vanwege de komende wintermaanden. Ook het aantal vacatures binnen de industrie (-25), de overheid (-12) en horeca (-7) nam in november af.

Noord-Nederland groeiende vraag
Opvallend is de groeiende vraag naar personeel in Noord-Nederland: zowel in Friesland, Groningen als in Drenthe steeg de Index. In Groningen bereikte de Index met een stijging van 16 punten een nieuw record van 220. In Friesland en Drenthe steeg de Index met respectievelijk 8 en 5 punten. Na een flinke toename vorige maand was de Index van Limburg in november nu de grootste daler (-23). Ook in Noord-Brabant (-8) en Gelderland (-7) nam de Index af.

Europese Index
De Europese Index steeg wel. Met een stijging van 6 punten werd een nieuwe mijlpaal bereikt van 155. Groot-Brittannië groeide met 9 punten het hardst en ook in Duistland steeg de Index (+6). Net als in Nederland daalde in Frankrijk de Monster Employment Index licht (-3). Zweden bleef de afgelopen maand gelijk. Nederland is het enige land waar de Index de 200-puntengrens heeft doorbroken.

Bron: Monster Worldwide, 12 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek