loading
views

ABU: alleen bonafide uitzenders toelaten

11 december 2007

Het openstellen van de grenzen voor werknemers uit de nieuwe EU-landen heeft een gunstig effect op de arbeidsmarkt en de economie.

Toch zijn er ook problemen ontstaan rondom huisvesting en overlast. Problemen veroorzaakt door malafide uitzendbureaus; huisjesmelkers en koppelbazen. De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) wil deze problemen gericht aanpakken en roept tijdens de Polentop op 12 december 2007 gemeenten op alleen zaken te doen met gecertificeerde uitzendbureaus.

Malafide uitzendbureaus
In Nederland werken zo’n 97.000 werknemers uit de MOE-landen (voornamelijk Polen). Van hen werken er 62.000 als uitzendkracht. Deze uitzendkrachten krijgen onterecht veel negatieve aandacht. De problemen worden voornamelijk veroorzaakt door malafide uitzendbureaus en ‘huisjesmelkers’. Uit onderzoek door Research voor Beleid in 2006 blijkt dat ruim 5.000 malafide uitzendbureaus actief zijn in Nederland.

Duidelijke afspraken
De ABU wil duidelijke afspraken maken met gemeenten, woningcorporaties en de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Het beschikbaar stellen van huisvesting, voorlichting en informatie uitwisseling door ABU-leden betreffende tijdelijke verblijfadressen zijn onderdeel daarvan. Dit maakt het toezicht en de handhaving voor gemeenten een stuk eenvoudiger en het voorkomt misbruik en een hoop overlast.

Bron: ABU, 11 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek