loading
views

CNV looneis: 3,5%

10 december 2007

De bondsraad van de CNV BedrijvenBond wil de arbeidsvoorwaardenafspraken in 2008 meer toesnijden op maatschappelijk verantwoord ondernemen, maatwerk per bedrijf en kansen voor iedereen.

De bondsraad wil ook meer maatwerk in de loonvraag. De leden in het hoogste verenigingsorgaan van de CNV-bond gaven het advies aan de CNV Vakcentrale om een looneis van 3,5 procent te zien als indicatie. Met daarbij de opmerking om beargumenteerde afwijkingen, naar boven en naar beneden, toe te staan.

Vrijwilligerswerk
Werk vergt steeds meer tijd van mensen. Dus blijft er steeds minder tijd over voor vrijwilligerswerk. Om de wisselwerking tussen de onderneming en de maatschappij te benadrukken wil de bond dat alle medewerkers één dag betaald verlof krijgen voor het verrichten van vrijwilligerswerk (make a difference day). Werknemers die hier geen gebruik van maken mogen deze dag schenken aan een collega die ‘m wel kan gebruiken voor het verrichten van vrijwilligerswerk.  

Groene arbeidsvoorwaarden
Verder wil de bond ‘groene’ arbeidsvoorwaarden bevorderen in de cao’s. Hoe kunnen we slimmer en milieuvriendelijker met onze arbeidsvoorwaarden omgaan?

Participatietop 
Als het gaat om outsiders en de positie ven flexwerkers wil de bond een participatietop per bedrijf instellen, waarbij een aanvalsplan wordt opgesteld om kwetsbare werknemers, outsiders en flexwerkers een duurzame kans op de arbeidsmarkt te bieden.

Bron: CNV BedrijvenBond, 10 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek