loading
views

XBRL waarschijnlijk verplicht in VS

8 december 2007

Naar alle waarschijnlijkheid worden beursfondsen in de Verenigde Staten binnen afzienbare tijd verplicht financiële rapportages in XBRL aan te leveren. De Securities and Exchange Commission komt waarschijnlijk in april 2008 met een voorstel.

De voorzitter van de SEC, Christopher Cox, is altijd een grote promotor geweest van XBRL. De toezichthouder probeerde al eerder op vrijwillige basis ondernemingen te bewegen om XBRL te gaan gebruiken, maar tot nu toe zijn er nog maar ongeveer zestig bedrijven die dit doen. Uit onderzoek van Grant Thornton blijkt bovendien dat XBRL nog weinig bekendheid geniet onder Amerikaanse CFO’s. Bij professionele beleggers is het beeld weinig anders, wijst onderzoek van het CFA Institute uit.

Geld mee verdienen
Een van de redenen is dat  SEC-filings meestal pas weken na persberichten en stock exchange notices beschikbaar zijn. Als ook deze informatie in XBRL aangeleverd wordt, en er dus geld mee verdiend kan worden, zal de houding van beleggers echter veranderen, verwacht Dane Mott, analist bij Bear Stearns.

Grote spelers
De grote spelers op het gebied van real-time bedrijfsinformatie in de VS, PR Newswire en BusinessWire, bereiden zich op het ogenblik voor op het gebruik van XBRL. Maar, zegt Michelle Savage, voormalig bestuurder bij PR Newswire en nu werkzaam bij XBRL US, “the push is not going to come from the companies; the analysts have to step up to the plate”.

Bron: Reuters, 8 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.     

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek