loading
views

12 2007 – Cao-tariefbepalingen voor ZZP’ers

Datum   December 2007
Titel   Cao-tariefbepalingen voor zelfstandigen en de Mededingingswet
Auteur/Bron   Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)
Document   Visiedocument zelfstandigen.pdf
     
Samenvatting   De toename van het aantal zelfstandigen heeft geleid tot discussies over de arbeidsvoorwaarden van zelfstandigen en de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden van werknemers. De afsluiting van de eerste Nederlandse cao met minimumtarieven voor zelfstandigen en de aankondigingen om wellicht nog meer soortgelijke cao’s af te sluiten, zijn voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit aanleiding om door middel van een visiedocument duidelijkheid te scheppen omtrent de mededingingsrechtelijke toelaatbaarheid van het opnemen van vaste dan wel minimumtarieven voor zelfstandigen in een cao.

Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.  

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek