loading
views

Unique niet fout in kledingkwestie

5 december 2007

Uitzendbureau Unique is niet fout geweest door geen werk te willen zoeken voor Pierre Corneille, omdat hij authentieke Indonesische kleding draagt. Wel kunnen kledingregels indirect tot onderscheid op grond van ras leiden.

Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) dinsdag bekend gemaakt. Corneille had het uitzendbureau beticht van verboden onderscheid op grond van ras of geslacht. Volgens de CGB is daar geen sprake van omdat het niet gebruikelijk is dat mensen van Indonesische afkomst kleding dragen als Corneille. Zijn kleding vormt – zoals hij ook uitdrukkelijk heeft erkend – een persoonlijke uiting van zijn Indonesische afkomst.

Onvoldoende aannemelijk
In het verleden heeft de CGB geoordeeld dat het verbieden van religieuze kledingstukken zoals hoofddoek, djelaba en lange rokken kan leiden tot verboden onderscheid op grond van godsdienst. Ook op de grond ras kan bescherming worden gekregen voor bepaalde hiertoe te herleiden kleding. In deze zaak werd echter onvoldoende aannemelijk gemaakt dat betreffende kleding door meer leden van een etnische groep wordt gedragen.

Bron: CGB, 5 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek