loading
views

PerfectMatch

4 december 2007
 
FlexService ondersteunt het vinden van bijvoorbeeld de juiste kandidaten of aanvragen al jaren met verschillende instrumenten. Je kunt selecteren, filteren, snelzoeken, matchen en tekstzoeken. Een nieuwe module biedt geïntegreerde functionaliteit waarmee je vanuit één scherm slimmer matcht: PerfectMatch.
 
Matching
Anders dan het selecteren of ‘hard zoeken’ op door de gebruiker te specificeren criteria, is matching het ‘zacht zoeken’ op vooraf gewogen criteria. Het resultaat van matching is niet de harde selectie, maar de scorelijst die toont in hoeverre kandidaten voldoen aan de criteria van een aanvraag. Of in hoeverre vacatures passen bij een kandidaat.
 
Tekstzoeken
Tekstzoeken lijkt op zowel matching als selectie, maar er wordt gezocht in een ander soort informatie: niet in gestuctureerde gegevens als critiria of beschikbare dagen, maar in ongestructureerde gegevens zoals het CV in een tekstbestand. Het grote voordeel is dat je de gegevens niet eerst hoeft in te voeren. Je zoekt als in Google op bestanden:

  • met de gegeven woorden;
  • met de exacte woordcombinatie;
  • met één van de gegeven woorden;
  • zonder de gegeven woorden.

 
Integratie tot The Perfect Match
Instrumenten als selectie, matching en tekstzoeken lenen zich vaak beter voor de ene situatie. Zijn de kandidaten allemaal goed geprofileerd in de database, dan is matching een heel krachtige en snelle methode. Voor een werving- & selectiebureau dat wekelijks vele CV’s binnenkrijgt is het tekstzoeken veel efficiënter. De gecombineerde toepassing van deze instrumenten biedt in veel omstandigheden ongekende voordelen.
 
Voorbeeld 1: tekstzoeken plus selectie
Je kunt eerst tekstzoeken op de termen ‘risk management bouw’ in de CV’s van alle kandidaten, en vervolgens de kandidaten van de eigen vestiging selecteren. Of de kandidaten die recent zijn ingeschreven.
 
Voorbeeld 2: matching plus tekstzoeken
Het combineren van matchen op de criteria ‘heftruckchauffeur’ en ‘beheersing Excel’ met het tekstzoeken op de zoekterm ‘Heftruck’ kan de kandidaat opleveren die goed scoort op beide criteria én een CV en werkhistorie heeft waarin de term ‘Heftruck’ voorkomt.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek