loading
views

12 2007 – Leeftijd en werk

Datum   December 2007
Titel   Leeftijd en werk
Over inzet en inzetbaarheid van ouderen op de arbeidsmarkt
Auteur/Bron   An De Coen, Anneleen Forrier, Miet Lamberts & Luc Sels
Document   Leeftijd en werk.pdf
     
Samenvatting   De Top van Lissabon stelde voorop dat de lidstaten tegen 2010 dienden te streven naar een werkzaamheid van 50% bij 55-plussers. België is momenteel nog mijlenver verwijderd van deze doelstelling. In België is 31,9% van de 55-plussers aan het werk (cijfers m.b.t. 2005); in het Vlaamse Gewest ongeveer 30,7% (Bewerking Steunpunt WAV op cijfers Eurostat LFS). Ook al is de werkzaamheidsgraad van 55-plussers de laatste jaren toegenomen, dit zowel in het Vlaamse Gewest als in België, toch bengelen we in Europa nog steeds onderaan de ladder. Om gericht te kunnen inspelen op de ontgroening en vergrijzing is het noodzakelijk dat meer 55-plussers aan de slag gaan of blijven.

Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek