loading
views

Manpower lanceert Manpower Senior

3 december 2007

Slechts tien procent van de werkgevers houdt zich serieus bezig met oudere werknemers en maar acht procent heeft een beleid om oudere werknemers te werven.

Dat blijkt uit onderzoek van Manpower. Daarom start de uitzendorganisatie op 1 januari 2008 met Manpower Senior; een project waarbij alle kennis over en ervaring met oudere werknemers worden gebundeld.

Nut en noodzaak
Manpower Senior gaat werken voor werknemers en werkgevers, met bemiddeling, advies en onderzoek. Joyce Oomen, Business Manager van Manpower Senior: ‘De balans tussen nut en noodzaak om langer te werken is voor iedereen anders. Manpower Senior begeleidt 55-plussers bij een positieve keuze voor werk dat bij hun persoonlijke levensfase past. We adviseren werkgevers over de inzet of het behoud van oudere werknemers. Bij onze opdrachtgevers stimuleren we leeftijdsbewust personeelsbeleid als investering in een succesvolle toekomst.’

Bereid en in staat om langer te werken
Hans Leentjes, algemeen directeur Manpower, licht toe: ‘Werkgevers zijn om twee redenen nauwelijks actief in het binden en boeien van oudere werknemers: zij zien nog niet genoeg in hoe belangrijk arbeidsparticipatie van ouderen is voor een gezonde economie in de toekomst én ze weten onvoldoende hoe ze doeltreffende maatregelen kunnen nemen. Uit ons onderzoek is gebleken dat een groeiend deel van de oudere werkenden best bereid en in staat is om langer te werken, als ze daartoe ook worden aangemoedigd’, aldus Leentjes.

Bron: Manpower, 3 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek