loading
views

Randstad doet bod op Vedior

3 december 2007

De uitzenders Randstad en Vedior hebben een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over een fusie. Randstad brengt een bod uit van 20,19 euro per aandeel (3,51 miljard euro in totaal) op Vedior. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Randstad betaalt 9,50 euro per aandeel in contanten, de rest van de overnamesom wordt voldaan in eigen aandelen. Daarmee ligt het bod bijna twee derde boven de slotkoers van Vedior op donderdag. Vrijdag schoot het aandeel echter 40 procent omhoog nadat bekend was geworden dat Vedior met Randstad in gesprek was.

Marktleider
Als de voorgestelde fusie doorgaat, ontstaat naar omzet gemeten de op een na grootste uitzender ter wereld. De gezamenlijke jaaromzet bedraagt ruim 17 miljard euro. Alleen het Zwitserse Adecco is groter. Samen kunnen Randstad en Vedior marktleider worden in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Polen, Canada en groeimarkt India.

Geen gedwongen ontslagen
Randstad en Vedior denken jaarlijks 100 miljoen euro voor belastingen te kunnen besparen door samen te gaan, onder meer door de samenvoeging van hun hoofdkantoren. De twee bedrijven verwachten niet dat de fusie zal leiden tot gedwongen ontslagen. Bestuursvoorzitter Ben Noteboom van Randstad krijgt de dagelijkse leiding over het concern.

Bron: Randstad, 3 december 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek