loading
views

Flexmarkt groeit door Europese aanbieders

29 november 2007

In de Europese arbeidsmarkt worden ruim 3,3 miljoen banen ingevuld door uitzendkrachten. Dit aantal zal tot 2012 stijgen met 50% naar ruim 5 miljoen.

Wanneer de Europese lidstaten de beperkingen opheffen die er bestaan voor uitzendorganisaties, kunnen er nog eens een half miljoen extra banen gecreëerd worden. Dit heeft onderzoeksbureau Bain Strategic Research berekend voor de Europese uitzendkoepel Eurociett.

Uitzendbranche belangrijk
Bain Strategic Research heeft onderzocht hoe de ontwikkelingen zijn in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Engeland. Uit het rapport blijkt dat de uitzendbranche een belangrijke aanjager is voor de banengroei in Europa. Tussen 2003 en 2006 zijn door de sector ruim 670.000 banen gecreëerd, dat is ruim 7,5% van de totale banengroei in Europa. Van alle werknemers in Europa is in 2006 1,8% uitzendkracht, een groei van 20% ten opzichte van 2003.

Opheffen van beperkingen
Volgens de Eurociett kunnen er een half miljoen extra banen gecreëerd worden tot 2012. Dit kan echter niet zonder het opheffen van de beperkingen. Zo mogen overheidsdiensten in België, Frankrijk en Spanje geen uitzendkrachten inzetten en is uitzenden verboden in de bouw in Spanje en Duitsland. Daarnaast is de duur van een uitzendcontract flink beperkt in Spanje, België en Frankrijk.

Positieve bijdrage
Het onderzoek toont verder aan dat in de landen waar uitzendbureaus actief zijn, zij een positieve bijdrage leveren aan het verlagen van de langdurige werkloosheid. Uitzendwerk functioneert als een ‘opstap’ voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Wanneer de beperkingen worden opgeheven, worden er extra banen gecreëerd voor ruim 570.000 uitzendwerkers. Ruim 37% van deze nieuwe banen zou worden vervuld door jongeren, 15% door langdurig werklozen en 6% door ouderen (45+).

Bron: Eurociett, 29 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.     

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek