loading
views

Vrouwen willen vervroegd met pensioen

28 november 2007

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Delta Lloyd is gebleken dat 83 procent van de vrouwen vervroegd met pensioen wil en een op de acht op een erfenis vertrouwt.

Bijna eenderde van de vrouwen heeft nog nooit over haar oudedagvoorziening nagedacht. Vrouwen willen wel bijna allemaal (83 procen) eerder stoppen met werken. Bijna de helft van de vrouwen spaart hier echter niet voor. Twaalf procent heeft zelfs geen idee of ze spaart voor de oudedag.

Pensioengat
Uit het onderzoek blijkt dat de onwetendheid over het pensioen bij vrouwen zeer groot is. Zij realiseren zich niet dat zij een pensioengat creëren door bijvoorbeeld hun werksituatie. Dit gat ontstaat onder andere door een parttime dienstverband, opname van zorg- of ouderschapsverlof of door eerder te stoppen met werken. Allemaal situaties waarin de Nederlandse vrouw gemakkelijk terecht komt. Zo werkt zeventig procent van de ondervraagde vrouwen parttime. De helft van de vrouwen weet niet dat hun pensioenopbouw niet automatisch doorloopt bij zorg- of ouderschapsverlof. Geconcludeerd kan worden dat het aantal vrouwen dat een pensioengat heeft niet alleen zeer hoog ligt, maar dat zij zich hier ook niet van bewust is. 83 procent is van plan om eerder te stoppen met werken. En dat terwijl ruim veertig procent van de vrouwen geen aanvullend pensioen opbouwt en twaalf procent niet eens weet of ze extra spaart. Hierdoor is voor veel vrouwen een zekere financiële toekomst na pensionering geen vanzelfsprekendheid. Op de vraag hoe zij hun pensioen denken te bekostigen, antwoordt één op de acht vrouwen dat ze dat met een erfenis willen betalen, maar ook dit biedt geen zekerheid.

Bron: Bond van Verzekeraars, 28 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek