loading
views

Leeftijdsbewust beleid

26 november 2007

Veel ondernemingsraden zijn op zoek naar kennis en handvatten die hen helpt met elkaar over leeftijdsbewust beleid te praten. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van het OR-Werkboek van GrijsWerkt

Het OR-Werkboek was onderdeel van de OR-actie die dit najaar is uitgevoerd. Centraal in de actie stond het telefonisch OR-onderzoek. Ruim 11.000 ondernemingsraden zijn benaderd. Aan de ruim 2000 die aan de enquête wilde meewerken is de vraag gesteld of ze actief zijn met leeftijdsbewust beleid. Alle gebelde ondernemingsraden hebben het OR-Werkboek aangeboden gekregen.

10.000 werkboeken
Verder zijn er als reactie op radiospotjes en publicaties in de pers nog eens spontaan 2.500 aanvragen voor het OR-Werkboek binnengekomen. De hele oplage van 10.000 stuks is daarmee zo goed als op. De meeste Nederlandse ondernemingsraden hebben nu dus een leidraad om actief te worden met leeftijdsbewust beleid.

Noodzakelijke stappen
“De OR aan zet” is de titel van het Werkboek. In het werkboek worden ondernemingsraden op praktische wijze langs alle noodzakelijke stappen geleid om een begin te maken met leeftijdsbewust beleid. Aandachtspunten daarin zijn onder andere het vergaren en structureren van informatie, gespreksagenda’s, het creëren van draagvlak en het maken van afspraken met management en medewerkers.

Bron: Senior Power, 26 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek