loading
views

Doorwerk-CAO voor 65-plussers25 november 2007

CAO-tekst
Doorwerk-CAO 2008

Looptijd
1 januari 2008 t/m 31 december 2008

Partijen
Vereniging van Doorwerkgevers (VDWG)
Landelijke Belangen Vereniging (LBV)

Werkingsfeer
– Ondernemingen of onderdelen van een onderneming die tot een sector of subsector met een eigen CAO-domein kunnen worden gerekend, die niet voorziet in de arbeidsdeelname vanaf de 65-jarige leeftijd of zoveel eerder als een (pre)pensioenregeling van toepassing is, en die volgens afspraken in die sector of subsector als lid zijn aangesloten bij VDWG én hun doorwerknemers die vanaf de 65-jarige leeftijd of zoveel eerder als een (pre)pensioenregeling van toepassing is, volgens een arbeidsovereenkomst arbeid verrichten;
– Ondernemingen of onderdelen van ondernemingen die niet tot een sector of subsector met een eigen CAO-domein kunnen worden gerekend en als lid zijn aangesloten bij VDWG én hun doorwerknemers die vanaf de 65-jarige leeftijd of zoveel eerder als een (pre)pensioenregeling van toepassing is, volgens een arbeidsovereenkomst arbeid verrichten.
Zie de bijgaande download voor de gehele CAO-tekst.
De VDWG-leden voldoen aan de door VDWG gestelde toelatingseisen of criteria voor het verkrijgen en het behouden van het lidmaatschap. Een overzicht van de toelatingseisen kan worden verkregen via het kantoor van de Vereniging van Doorwerkgevers, Huizerweg 44, 1402 AC Bussum.

Achtergrondinformatie
Zie het interview met Ron van der Net, voorzitter van de Vereniging voor Doorwerkgevers: Podium, VNO-NCW, 15 november 2007.
Zie ook de informatie van de Stichting Senior Werkt, initiatiefnemer van deze nieuwe CAO: St. Senior Werkt, 2 november 2007.


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek