loading
views

Onderzoek levensloopregeling

17 november 2007

Nederland is hard toe aan een betere levensloopregeling. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Anker Solutions, in opdracht van verzekeraar AEGON.

Ruim tweederde (69%) van de Nederlanders zou aan een simpele en betrouwbare regeling mee willen doen. Op dit moment heeft slechts 7% van  de Nederlandse beroepsbevolking een levensloopregeling.

Enkele eenvoudige ingrepen
Uit het onderzoek blijkt verder dat enkele eenvoudige ingrepen de levensloopregeling zeer geliefd zouden kunnen maken in ons land. Hierdoor wordt de doelstelling van het kabinet om de levensloopregeling te versterken, dichterbij gebracht. Voor het onderzoek werden 1000 mensen ondervraagd over de levensloop.

Eenvoudige maatregelen
Gebrek aan vertrouwen in politiek en overheid is het grootste obstakel voor deelname aan de levensloop. Door een aantal eenvoudige maatregelen kan de levensloopregeling een stuk aantrekkelijker worden.
– Betere informatievoorziening over de levensloopregeling. Slechts 37 procent van de Nederlanders zegt voldoende geïnformeerd te zijn over de levensloopregeling.
– Door de regeling eenvoudiger en transparanter te maken. Men begrijpt de regeling niet. Het verhaal over nut en noodzaak is onduidelijk. Zelfs mensen die werken in de Personeel & Organisatie – afdeling van een bedrijf kunnen de regeling niet goed uitleggen, blijkt uit het onderzoek.
– Door de toegang tot de regeling te verbreden. Dit kan door naast werknemers ook zelfstandigen en ondernemers deelname aan de levensloopregeling te gunnen.
– Door levensloop en spaarloon in elkaar schuiven, met behoud van de voordelen van beide. Dat draagt bij aan duidelijkheid. Op deze wijze wordt oneigenlijke concurrentie tussen de regelingen voorkomen.
– Door de financiële bijdrage van de overheid zichtbaarder te maken.  Op dit moment krijgen mensen pas bij opname van hun spaartegoed een tax credit van E188 per jaar waarin zij hebben gespaard. Deze financiële bijdrage is daardoor niet of nauwelijks zichtbaar voor mensen. In plaats daarvan is het veel effectiever om de overheidsbijdrage meteen vooraf zichtbaar te maken door voor elk jaar dat iemand spaart een overheidsbijdrage te storten op de individuele levenslooprekeningen.
– Door duidelijke afspraken tussen werknemers en werkgevers over de opname van het gespaarde verlof.  Dat kan onder andere door het gebruik van protocollen waarin de rechten en plichten van werkgevers en werknemers nauwkeurig zijn vastgelegd. Dit kan desnoods wettelijk worden afgedwongen.
– Door ruimere bestedingsmogelijkheden van het gespaarde bedrag dan in de huidige regeling. Het gaat hier in het bijzonder om het kabinetsvoornemen om het mogelijk te maken om het spaartegoed te gebruiken voor het starten van een eigen bedrijf.

Bron: Aegon, 17 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek