loading
views

Via Global Talent

12 november 2007

VIA, Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars, breidt de ondersteuning van arbeidsbemiddeling binnen Europa uit met VIA Global Talent, dat zich expliciet richt op hoogopgeleiden van buiten de Europese Unie.

Deze nieuwe sectie biedt kandidaten en werkgevers ondersteuning op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling en verbetert daarmee de economisch groei binnen de Europese Unie.

Verenigt belangen van werkgevers, werknemers en overheid
VIA Global Talent helpt arbeidsbemiddelaars om hun opdrachtgevers tijdig te voorzien van voldoende hoogopgeleid personeel en ondersteunt hen bij de diverse werkgeversverantwoordelijkheden, zoals huisvesting, integratie en zorgvoorzieningen. Daarnaast heeft VIA Global Talent als doel fiscale en arbeidsrechterlijke belemmeringen op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling op te heffen. Het verenigt daarmee de belangen van werkgevers, werknemers en de overheid.

Noodzaak van bemiddeling
De noodzaak van het bemiddelen van hoogopgeleiden van buiten Europa wordt steeds groter. Doordat de Europese beroepsbevolking in de komende vijftig jaar met meer dan 15 procent afneemt en het aantal pensioengerechtigden bijna verdubbelt, zal het aantal locale arbeidskrachten ontoereikend zijn voor verdere economische groei. VIA Global Talent ondersteunt Nederlandse uitzend- en detacheringorganisaties bij het terugdringen van het huidige en toekomstig tekort aan arbeidskrachten in Europa.

Bron: VIA, 12 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek