loading
views

Belastingdienst: invoering BSN

12 november 2007
 
Van maandag 19 november 2007 tot en met maandag 26 november 2007 geeft de Belastingdienst tijdelijk geen sofinummers uit in verband met werkzaamheden voor de invoering van het burgerservicenummer (BSN).

De invoeringsdatum van het burgerservicenummer is vastgesteld op maandag 26 november 2007. Vanaf deze datum zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitgifte van het burgerservicenummer. Iedereen die zich inschrijft bij een gemeente krijgt automatisch een burgerservicenummer toegekend.

Sofinummers omgezet naar Burgerservicenummers
Alle reeds uitgegeven sofinummers die in de Gemeentelijke Basisadministratie staan, zijn op 26 november automatisch omgezet in burgerservicenummers. Burgers die al een sofinummer hebben, hoeven dus niets meer te doen.

Sofinummer alleen voor enkele groepen
Vanaf dinsdag 27 november 2007 geeft de Belastingdienst weer sofinummers af. Deze sofinummers worden alleen nog maar verstrekt aan mensen die geen burgerservicenummer krijgen zoals belastingplichtigen die in het buitenland wonen of belastingplichtigen die seizoensarbeid (gaan) verrichten. Voor het afhalen van een sofinummer moet altijd eerst een afspraak gemaakt worden met de BelastingTelefoon (0800-0543).

Bron: Ministerie van Financien, 12 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.     

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek