loading
views

Akkoord CAO Pluimvee 200810 november 2007

Naam
CAO Pluimveeverwerkende Industrie

CAO-teksten
AVV CAO Pluimveeverwerkende Industrie 2006-2007

CAO-code t.b.v. loonheffing
573

Looptijd
1 januari 2008 t/m 30 april 2008

Arbeidsvoorwaarden
De pluimvee-industrie heeft een nieuwe, korte CAO. Partijen hebben een akkoord gesloten voor vier maanden. De situatie is ontstaan omdat vakbond en pluimveewerkgevers amper tot elkaar weten te komen in de discussie over flexibilisering van werktijden. FNV Bondgenoten heeft voorgesteld om de onderhandelingen begin volgend jaar voort te zetten en voor de komende tijd een CAO van vier maanden af te spreken met 1 procent structurele salarisverhoging.

Werktijden struikelblok
De werktijdenregeling is een groot struikelblok. Een discussie die al meer dan een jaar duurt. Werkgevers verlangen meer flexibiliteit van hun mensen; langere dagen, afschaffen van toeslagen voor avondwerk en verplicht werken op zaterdag. Vooral dat laatste is een heet hangijzer. Onacceptabel, vinden de bonden. Die willen op hun beurt meer zeggenschap van het pluimveepersoneel over hun werktijden, zoals invloed op de (flexibele) arbeidsroosters.

Werkgevers wijzen op sterke concurrentie
De bedrijven voeren aan dat ze alleen op deze manier de industrie kunnen redden van de ondergang. Die gaat volgens hen namelijk ten onder aan concurrentie uit het buitenland. Volgens de FNV wijzen financiële jaarverslagen van enkele toonaangevende pluimveebedrijven bij de Kamer van Koophandel anders uit.

Bron: FNV, 9 november 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek