loading
views

Seminar Verzuimbeheersing

4 december 2007
In dit seminar, gehouden op 4 december a.s. in Regardz Buitensociëteit te Zwolle, worden onder meer de volgende instrumenten behandeld en toegelicht met relevante praktijkcases.

Poortwachtercentrum
Een netwerk van werkgevers dat zieke medewerkers uitwisselt. Werkgevers besparen hiermee op hun verzuimkosten, terwijl werknemers voorkomen dat zij op een weinig solide uitkering zijn aangewezen. Bedoeld voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers die zijn aangewezen op een andere werkgever.

Arbeids- en Training Centrum
Een medewerker die vanwege gezondheidsklachten tijdelijk niet terug kan in zijn huidige functie maar nog wel kan werken, gaat in een Arbeids- en Training Centrum aan de slag. Hij behoudt daarmee zijn werknemersvaardigheden en ontwikkelt ook nieuwe vaardigheden.

WIA is geen verrassing
Een methode die voorspelt welk arbeidsongeschiktheidpercentage UWV na twee jaar verzuim zal vaststellen. Deze methode kan al na zes weken worden gebruikt. Medewerker en werkgever zijn zich er hierdoor eerder van bewust dat het uitkeringsperspectief van de medewerker weinig solide is. Hierdoor ontstaat meer draagvlak bij het zoeken naar oplossingen.

Overdragen van dienstverband
Een medewerker die is aangewezen op re-integratie tweede spoor treedt bij een nieuwe werkgever in dienst onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Bedoeld voor een medewerker die vanwege zijn gezondheidsklachten niet terug kan keren bij zijn oude werkgever. De medewerker is hierdoor verzekerd van werk en verkleint de kans op een grote inkomensterugval.

Voor wie
Het seminar is bedoeld voor iedereen die met P&O te maken heeft, zoals P&O-medewerkers, HR-managers, lijnmanagers en directieleden. Het seminar zal worden geleid door mr. Turgut Hefti.

Bron: HR Praktijk


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek