loading
views

Congres Grensverleggend uitzenden

27 november 2007
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Plaats: Universiteit van Amsterdam, adres en routebeschrijving

Presentatie onderzoeken
Het congres Grensverleggend uitzenden op 27 november a.s. wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam en de ABU. Samen beheren deze organisaties een digitaal kenniscentrum over flexibele arbeid. Informatie over onder meer de ABU, de deelnemende universitaire instituten en de gepresenteerde onderzoeken zijn terug te vinden in de database op www.tempworkresearch.nl.

Forum en discussie
Op dit congres wordt u meegenomen naar de wereld van het uitzenden met arbeidskrachten uit EU-landen. Er wordt een algemeen kader geschetst van grensoverschrijdende uitzendarbeid in Nederland. U krijgt antwoord op vragen als: om hoeveel personen het gaat, uit welke landen komen de mensen, in welke sectoren zijn ze aan de slag en onder welke omstandigheden. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar beheersing van de risico’s verbonden aan malafide ondernemingen en recente beleids- en wetsveranderingen op dit terrein. Hoe ziet het ontstane samenspel van wetgeving, CAO-afspraken en het systeem van zelfregulering er uit en hoe zit het met de houdbaarheid en efficiëntie daarvan? Doel is een levendige discussie op gang te brengen tussen uitzendorganisaties, beleidsmakers, CAO-onderhandelaars en wetenschappers over wat er in de toekomst nog staat en moet gebeuren.

Toegang en aanmelding
De toegang is gratis. U dient zich wel aan te melden bij mevrouw H. (Haicin) Mormon per e-mail: mormon@abu.nl onder vermelding van naam, functie en organisatie. Vanwege het beperkte aantal plaatsen zal deelname worden toegekend op volgorde van binnenkomst. Inlichtingen kunt u inwinnen bij mevrouw Els Sol (HSI), telefoon: 020 – 525 36 33/35 60, of mevrouw Leonie Oosterwaal (ABU) 020-655 82 23.

Bron: ABU en Universiteit van Amsterdam, 7 november 2007


Volg de flexmarkt op de voet en meld je aan voor het wekelijkse gratis FlexNieuws.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek