loading
views

Akkoord CAO Unilever is nog steekspel



7 november 2007

Het steekspel tussen vakbond FNV Bondgenoten en voedingsmiddelenconcern Unilever is nog gaande. Hoewel dinsdag een akkoord werd bereikt over een nieuwe CAO, lag de productie in de fabrieken in Loosdrecht en Delft woensdag nog altijd stil.

Volgens de Telegraaf hebben de twee partijen een verschillende kijk op het bereikte akkoord. Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten noemt het akkoord “de moeite waard”, maar wil eerst een handtekening van Unilever zien. Hoe eerder het bedrijf zijn handtekening zet, hoe eerder het werk kan worden hervat, aldus de vakbondsbestuurder. Unilever heeft “goede hoop dat in de loop van de middag de handtekening wordt gezet”, zei een woordvoerster woensdag.

FNV: ‘sluiting nog geen feit’
Vermaat meent dat Unilever een verkeerde voorstelling van zaken geeft over het akkoord dat is bereikt. “Unilever doet alsof de sluiting van drie fabrieken in Nederland al vaststaat, maar het is afgesproken dat de ondernemingsraden in samenwerking met de vakbonden alternatieve plannen kunnen gaan ontwikkelen om de fabrieken open te houden.”

Unilever: ’misverstand, sluiting staat vast’
“Hier is sprake van een misverstand”, pareert de zegsvrouw van Unilever. “Wij zijn voornemens de fabrieken te sluiten en zijn dus bezig met de gebruikelijke adviesprocedures bij de ondernemingsraden. Die kunnen alternatieven aandragen en dan kijken we ernaar. Maar voor ons staat de sluiting vast.” Zie ook de berichtgeving van 6 november, hieronder.

Bron: De Telegraaf, 7 november 2007

Download: hoofdlijnen van het akkoord CAO Unilever 2007-2009, bron FNV


6 november 2007

Akkoord bereikt voor CAO Unilever
De vakbonden en Unilever hebben dinsdagochtend een akkoord bereikt over de gevolgen voor het personeel van het sluiten van drie fabrieken. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten gezegd. Verder is met het bedrijf voor drie andere fabrieken een werkgarantie overeengekomen tot 2011.

Afvloeiingsregeling
Unilever kondigde eerder aan de vestigingen in Delft, Vlaardingen en Loosdrecht te sluiten, waardoor 474 mensen hun baan verliezen. Afgesproken is dat zij een afvloeiingsregeling krijgen op basis van de kantonrechtersformule. Verder stort het bedrijf 25 miljoen euro in een pot waaruit aanvullingen op die regeling worden gefinancierd. Dit bedrag wordt met 10.000 euro per werknemer aangevuld als de adviesprocedure snel wordt doorlopen.

Fabrieken Rotterdam, Hellendoorn, Oss blijven open
De drie fabrieken die openblijven staan in Rotterdam, Hellendoorn en Oss. Daar werken een kleine achthonderd mensen. In de onderhandelingen is ook een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor ongeveer 3000 van de in totaal 4200 mensen die bij Unilever in Nederland werken, liet een woordvoerder van CNV Voeding dinsdag weten. In de overeenkomst is afgesproken dat de lonen tussen 1 mei 2007 en 1 maart 2009 met in totaal 6,5 procent zullen stijgen. Verder zijn afspraken gemaakt over het omzetten van uitzendwerk in vast werk, over scholing en over de positie van (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten. De woordvoerder van CNV Voeding toonde zich „tevreden” met de uitkomsten.

Einde aan staking
Unilever is ook tevreden over het bereikte resultaat. „Dit is niet alleen een goed resultaat voor de werknemers in de fabrieken die sluiten, maar ook voor de werknemers in de fabrieken die openblijven”, aldus een woordvoerster. Met het bereikte akkoord komt er een einde aan de al weken durende staking bij de fabrieken. De productie is dinsdag weer hervat.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 6 november 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek