loading
views

Scholingsaftrek ontslagrecht juridisch drama

29 augustus 2007

In de plannen van minister Donner van Sociale Zaken rond de hervorming van het ontslagrecht komen scholingstrajecten bijna geheel voor rekening van de ontslagen werknemer.

Dat leidt volgens FNV-bestuurder Wilna Wind tot een “juridisch drama en de oprichting van een scholingspolitie.”

Werknemer erop achteruit
Donner wil investeringen die werkgevers hebben gedaan in de scholing van werknemers grotendeels van de eventuele ontslagvergoeding aftrekbaar maken. In het geval van een voor de werkgevers gratis procedure via het CWI, zouden deze investeringen omgerekend kunnen worden in tijd, en vervolgens van de proeftijd worden afgetrokken. In beide gevallen gaat de werknemer erop achteruit.

Splijtzwam
Werknemers en werkgevers komen donderdag met een verdeeld advies. Splijtzwam tussen de partijen vormt onder meer het verdwijnen van een rechterlijke toetsing op de ‘redelijkheid en billijkheid’ van de ontslagaanvraag, en de beperking van de ontslagvergoedingen.

Vaagheden
Wilna Wind voorziet tevens een “opeenstapeling van schoenendozen vol bonnetjes en facturen, een drama voor juristen.” De FNV-bestuurder wijst op de vaagheden rond dit voornemen. “Hoe zit het met een interne opleiding? Valt een lesboek dat je krijgt van een manager ook onder de opleidingsregeling?” Ze voorziet dat werkgevers alles uit de kast zullen halen om de vergoedingen zo klein mogelijk te laten zijn, of om de opzegtermijn tot een minimum te beperken. “Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat deze regeling met terugwerkende kracht geldt. Dus ook voor die 45-jarige secretaresse die twintig jaar geleden een typecursus heeft gevolgd.”

Bron: FNV, 29 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek