loading
views

CBS in problemen

27 augustus 2007

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kan sinds eind vorig jaar geen statistische gegevens meer leveren over de werkgelegenheid en de loonontwikkeling in Nederland.

Dit is een gevolg van de mislukte samenvoeging van de bestanden van de Belastingdienst en uitvoeringsorganisatie UWV, de zogenoemde operatie Walvis. Hierdoor heeft het Centraal Planbureau (CPB) moeite ramingen te maken van werkgelegenheid en koopkracht voor de Miljoenennota, die op Prinsjesdag verschijnt.

Niet op korte termijn
„Over de ontwikkeling van de werkgelegenheid per bedrijfstak en de werkelijk betaalde lonen is geen zinnig woord te zeggen”, zegt CBS-econoom Michiel Vergeer. Het CBS heeft „geen idee” wanneer de Belastingdienst weer bruikbare gegevens kan leveren. „In ieder geval niet op korte termijn”, aldus Vergeer.

Automatiseringsnachtmerrie
Het CBS houdt sinds vorig jaar geen eigen bedrijfsenquêtes meer. Doel van Walvis is het verlagen van lasten voor werkgevers en het stroomlijnen van loongegevens, maar het systeem liep uit op een automatiseringsnachtmerrie

Bron: NRC Next, 27 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek