loading
views

Werkgevers positief over thuiswerken

23 augustus 2007

Meer dan de helft van de Nederlandse organisaties wil zijn medewerkers een dag in de week thuis laten werken. Dit blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS.

Liefst 59 procent van de ondervraagden gaf aan dat werknemers idealiter een vijfde van hun werkweek vanuit huis opereren. Hierdoor zouden zij efficiënter kunnen functioneren en een betere balans tussen werk en privé vinden.

Filedruk belangrijkste reden
Aan het onderzoek namen in totaal 135 respondenten deel, afkomstig uit zowel de overheids- als publieke sector. De ondervraagden die aangaven thuiswerken als een reële optie te zien, noemen de toenemende filedruk in Nederland als belangrijkste reden (35 procent). Meer dan een kwart gaf aan dat zijn organisatie het werken vanuit huis mogelijk wil maken om ervoor te zorgen dat personeelsleden een betere balans tussen werk en privéleven krijgen en zo de tevredenheid over hun baan toeneemt. Verder bleek voor 16 procent van de respondenten besparing van het milieu de drijfveer en hoopt 12 procent van de ondervraagden ruimte op de werkvloer te besparen, door medewerkers de mogelijkheid te bieden vanuit huis hun taken uit te voeren.

Mobiele manier van werken
“Werknemers zijn tegenwoordig steeds meer tijd kwijt om op kantoor te komen en daar vervolgens werkzaamheden te verrichten die zij veelal ook vanuit huis kunnen doen”, vertelt Rob Wennekendonk, Managing Director bij AXIANS. “Het is volgens ons dan ook een goede ontwikkeling dat een groot deel van de organisaties inziet dat de traditionele werkwijze inefficiënt is en dat we toe moeten naar een meer mobiele manier van werken.”

Verhoging productiviteit met ICT
“Door je mensen één of enkele dagen per week thuis te laten werken, bespaar je als organisatie tijd en kosten, en kun je de productiviteit verhogen. De randvoorwaarden hiervoor zijn met ICT relatief eenvoudig te scheppen. Wat dat betreft bestaan er dus geen redenen om medewerkers niet efficiënter te laten functioneren.”

Bron: AXIANS, 21 augustus 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek