loading
views

Werkgevers voorstander van thuiswerk

21 augustus 2007

Meer dan de helft van de Nederlandse organisaties wil zijn medewerkers een dag in de week thuis laten werken. Dit blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS.

Liefst 59 procent van de ondervraagden gaf aan dat werknemers het liefst een vijfde van hun werkweek vanuit huis opereren. Hierdoor zouden zij efficiënter kunnen functioneren en een betere balans tussen werk en privé vinden.

Redenen thuiswerk
Aan het onderzoek namen in totaal 135 respondenten deel, afkomstig uit zowel de overheids- als publieke sector. De ondervraagden die aangaven thuiswerken als een reële optie te zien, noemen de toenemende filedruk in Nederland als belangrijkste reden (35 procent). Meer dan een kwart gaf aan dat zijn organisatie het werken vanuit huis mogelijk wil maken om ervoor te zorgen dat personeelsleden een betere balans tussen werk en privé-leven krijgen en zo de tevredenheid over hun baan toeneemt. Verder bleek voor 16 procent van de respondenten besparing van het milieu de drijfveer en hoopt 12 procent van de ondervraagden ruimte op de werkvloer te besparen, door medewerkers de mogelijkheid te bieden vanuit huis hun taken uit te voeren.

Bron: AXIANS, 21 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek