loading
views

08 2007 – Arbeidsmarkt voor oudere werknemers

Datum       Augustus 2007
Titel   Oudere werknemers door de lens van de werkgever
Auteur/Bron   NIDI
Document   Arbeidsmarkt oudere werknemers.pdf
     
Samenvatting   In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken heeft het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) samen met de Universiteit van Utrecht een onderzoek gedaan naar oudere werknemers op de arbeidsmarkt. Uit het onderzoek blijkt dat 58% van de mensen tussen de 55 en 64 jaar niet werkt en dat in de leeftijdscategorie van 60 tot en met 64 jaar bijna 80% niet werkt. Eenmaal werkloos, dan is de weg terug naar betaald werk voor een oudere werknemer erg moeilijk. Werkgevers zijn zich ervan bewust dat de vergrijzing gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. 77% van de werkgevers ziet de vergrijzing als een probleem en 61% van de werkgevers verwacht dat de arbeidstekorten voor problemen gaan zorgen. Ondanks de verwachte problemen stimuleert slechts 12% van de werkgevers de werknemers tot hun 65ste door te werken en 8% van de werkgevers werft daadwerkelijk oudere werknemers.

          

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek