loading
views

Flinke verbetering resultaat Brunel

17 augustus 2007

Brunel boekte in het eerste half jaar van 2007 een nettowinst van euro 15,1 mln, een stijging van ruim 29 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2006.

Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg met 55 procent naar euro 22,1 mln, terwijl de omzet ruim 13 procent groeide naar euro 274,1 mln. Zo blijkt uit de vrijdag gepubliceerde halfjaarcijfers.

Hoger opgeleiden
Bestuursvoorzitter Jan Arie Barneveld van Brunel verwacht dat de huidige hausse op de detacheringsmarkt nog wel even aanhoudt. ‘De piek is zeker nog niet bereikt’. Brunel profiteert van de grote vraag naar hoger opgeleiden in Nederland, waar een kwart van de totale omzet wordt gerealiseerd. Ook draaide het belangrijke onderdeel Brunel Energy, de afdeling die technisch specialisten bij bedrijven plaatst, beter dan in de eerste maanden van dit jaar, met name in Azië. 

Bedrijfsresultaten zullen toenemen
Het management van Brunel verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar met 39 procent toeneemt tot euro 49 mln. Eerder dit jaar ging het bedrijf uit van een resultaat van euro 47,5 mln. Ook de omzet zal ‘significant’ stijgen, aldus Brunel. 

Overnamen geen prioriteit
Barneveld gaf vrijdag verder aan dat eventuele overnames van branchegenoten momenteel geen prioriteit hebben. ‘Met de huidige groei in Nederland en Duitsland hebben we voorlopig geen behoefte aan versterking’, aldus de topman. Hij wees er tevens op dat bedrijven momenteel duur zijn. Brunel heeft euro 38,5 mln in kas tegen euro 25 mln aan het eind van vorig jaar. ‘Hiermee kunnen we in eventueel mindere tijden investeringen financieringen.’

Bron: Brunel, 17 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.      

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek