loading
views

CDA: WW-korting voor werkgevers

14 augustus 2007

Werkgevers die hun best doen om ontslagen werknemers snel weer aan een baan te helpen, moeten een lagere WW-premie krijgen, vindt Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA).

Het doel is minder werklozen en lagere premies. Door de premies voor de eerste zes maanden van werkloosheid te differentiëren – werkgevers die het goed doen, betalen minder, andere meer – hoopt het CDA dat bedrijven zich meer inspannen om te voorkomen dat medewerkers in de WW belanden. Idealiter moet de begeleiding naar een nieuwe baan en de bijbehorende scholing al beginnen vóór de ontslagdatum, vindt Van Hijum. ‘Nu starten de trajecten vaak pas als iemand al in de uitkering zit. Dat is allemaal verloren tijd.’

Hervorming ontslagbescherming
De introductie van premieverschillen in de WW sluit volgens Van Hijum naadloos aan bij de hervorming van de ontslagbescherming die minister Donner (Sociale Zaken) voorbereidt. De CDA-bewindsman wil de ontslagvergoeding maximeren op 100 duizend euro en ontslag mogelijk maken zonder tussenkomst van de rechter.

Premiedifferentiatie
De CDA’er verwijst naar een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) uit 2005. Daarin spreken werkgevers en vakbonden zich gezamenlijk uit voor premieverschillen in de WW – net zoals in de WAO. Daar krijgen werkgevers die weinig doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, een premieboete (Pemba). In het regeerakkoord staat de premiedifferentiatie in de WW als een bezuiniging van 100 miljoen euro per jaar op de begroting.

Bron: CDA, 14 augustus 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek