loading
views

8000 medewerkers BSO nodig

14 augustus 2007

Om aan de groeiende vraag naar buitenschoolse opvang (BSO) te voldoen, moeten minstens 8000 pedagogische medewerkers en zo’n 1100 nieuwe locaties gevonden worden.

Dit blijkt uit cijfers van de MOgroep Kinderopvang. De vraag naar buitenschoolse opvang (BSO) groeit het komende anderhalf jaar minimaal met 20% tot een totaal van rond de 120.000 kindplaatsen (vijf dagen opvang per week).

Wettelijk verplicht
Per 1 augustus zijn scholen wettelijk verplicht de aansluiting met de BSO te regelen. Deze verplichting is één van de oorzaken dat de vraag naar BSO fors toeneemt. Daarnaast zijn aspecten als een hogere kinderopvangtoeslag, verplichte werkgeversbijdrage, de aantrekkende economie en een positief beeld over BSO ook verantwoordelijk voor een toename van de vraag naar BSO.

Toename vraag
Uit de quickscan van de MOgroep Kinderopvang kwam naar voren dat naast het ruimte- en personeelsgebrek, de toename van de vraag op maandag, dinsdag en donderdag een belangrijke oorzaak is van wachtlijsten. Kinderopvangorganisaties investeren flink en zijn vaak inventief in het realiseren van uitbreiding van de BSO-plaatsen.

Bron: MOgroep, 14 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek