loading
views

Gelderland staat er goed voor

13 augustus 2007

Uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek op basis van de bestanden van de NationaleVacaturebank.nl. blijkt dat het aanbod van en de vraag naar personeel het beste in balans is in de provincie Gelderland.

In deze provincie is slechts 6,2 procent van de vacatures lastig te vervullen in de huidige krappe arbeidsmarkt. Werkgevers in Zeeland daarentegen ondervinden tien keer zoveel problemen om nieuwe werknemers te werven. Hier is 62 procent van de vacatures moeilijk te vervullen met het aanbod werkzoekenden.

Noordelijke provincies
Alleen in de vier noordelijke provincies Groningen, Friesland, Overijssel en Drenthe is sprake van een overschot aan werkzoekenden, ondanks de groeiende vraag naar personeel. Groningen spant de kroon. Hier voldoet zes op de tien mensen die hun gegevens hebben uitstaan bij de vacaturebank niet aan de vraag van werkgevers.

Verdere provincies
Van de provincies in en grenzend aan de Randstad scoort Utrecht het slechtste. Hier geldt dat bijna eenderde van de vacatures lastig te vervullen is met het aanbod werkzoekenden. Terwijl in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland dit voor 12,6 tot 15,8 procent van de vacatures geldt. Vooral werkgevers in de bouw, techniek en industrie hebben problemen om geschikt personeel te vinden. Maar ook in de bank- en verzekeringswereld blijkt het moeilijk voldoende financieel-economisch geschoolde werknemers te vinden.

Buurlanden
Gemiddeld is in de provincies het verschil tussen de vraag naar en het aanbod van personeel ruim 31 procent. Dat is flink lager ten opzichte van België en Duitsland. Bij onze buurlanden geldt gemiddeld genomen een overschot aan werkzoekenden en voldoet meer dan acht op de tien van hen niet aan de vraag van werkgevers.

Bron: Nationale Vacaturebank, 13 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek