loading
views

Adecco nettowinst 64% omhoog

10 augustus

Adecco heeft in het tweede kwartaal van 2007 de nettowinst met 64% zien stijgen tot euro 222 mln. Dat heeft het Zwitserse uitzendconcern vrijdag bekendgemaakt.

In het tweede kwartaal zit een bate inbegrepen uit de wijziging in het sociale zekerheidsstelsel in Frankrijk. Exclusief die bate zou de nettowinst in het tweede kwartaal zijn uitgekomen op euro 167 mln. De omzet nam toe met 3%, van euro 5,1 mrd tot euro 5,3 mrd. Het bedrijfsresultaat liep op met 59% naar euro 322 mln. De grootste aanbieder van uitzendwerk ter wereld wist de brutomarge te verbeteren van 17,2% naar 20,3% terwijl de operationele marge toenam van 3,9% naar 6,1%.

Lange- en korte termijn
Adecco handhaaft de langetermijndoelstellingen om een jaarlijkse omzetgroei van 7-9% en een operationele marge van meer dan 5% in 2009 te realiseren. Op de kortere termijn verwacht Adecco in Frankrijk wat achter te blijven bij de marktgroei vanwege de focus op aandeelhouderswaarde en winstgevende groei. In de VS en Canada verwacht het concern een gelijke ontwikkeling als in het tweede kwartaal, terwijl de sterke groei in Duitsland en de goede vraag in Japan aanhoudt.

Omzetgroei
In Frankrijk realiseerde Adecco in het tweede kwartaal een omzetgroei van 3% tot euro 1,8 mrd. In de VS en Canada daalde de omzet tegen constante wisselkoersen met 6% tot euro 822 mln. De omzetgroei in het Verenigd Koninkrijk en Ierland tegen constate wisselkoersen bedroeg 6%, in Japan 9% en in Duitsland 24%. In de Benelux steeg de omzet met 6%.

Bron: Adecco, 10 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek