loading
views

AOW’ers freelancen voor de oude baas

9 augustus 2007

Steeds meer bedrijven huren hun oude werknemers van 65 jaar en ouder terug via een uitzendbureau.

Zowel Patricia Heerkens van uitzendbureau Oudstanding uit Amsterdam, als eigenaar-directeur Joop Hemelrijk van het Zaanse uitzendbureau 65plus, constateren dat bedrijven steeds vaker hun 65-plussers willen behouden. Heerkens signaleert het laatste jaar een forse toename van bedrijven die werknemers op hun 65ste ontslaan en hen aaneensluitend via haar uitzendbureau weer inhuren voor het afronden van een laatste klus of een tijdelijk project. Volgens Hemelrijk gaan steeds meer werkgevers tegen hun wil over tot ontslag van hun 65-plussers. Zij worden hiertoe verplicht in cao’s.

Uitzendcontract
Als een werkgever een werknemer niet meteen op zijn 65ste ontslaat is het erg lastig om van een oudere werknemer af te komen. Het pensioen is vanuit veel cao’s een natuurlijk moment waarop ontslag geen administratieve rompslomp kost. Hemelrijk: ‘Houdt een bedrijf zijn medewerker toch vast om hem bijvoorbeeld pas twee jaar later te laten afvloeien, dan moeten het CWI of de kantonrechter worden ingeschakeld. Via een uitzendcontract ondervangen ze dit.’

Regeerakkoord
Het kabinet stimuleert dat Nederlanders langer doorwerken. In het regeerakkoord staat dat belemmeringen om 65-plussers aan de slag te houden uit de weg moeten worden geruimd, aldus een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken. Naast de cao-bepaling over verplicht ontslag bij 65 jaar en de onmogelijkheid voor werkgevers om zich tegen verzuim van 65-plussers te verzekeren, is er de fiscale zelfstandigenaftrek die ondernemers van 65 jaar en ouder niet meer mogen toepassen.

Bron: Financieel Dagblad, 9 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek