loading
views

Duitsland wil regels loonbelasting aanpassen

8 augustus 2007

De Duitse regering is akkoord gegaan met een aantal maatregelen om de belastingen te hervormen.

Echtparen krijgen de mogelijkheid de loonbelasting afhankelijk te maken van hun aandeel in het totale gezinsinkomen. In de meeste gevallen is dat gunstig voor de vrouw, daar zij vaak de partner is die het minst verdient. Draagt zij 30% bij aan het totale inkomen, dan hoeft ze ook maar 30% van de gezamenlijke belasting bij te dragen. Deze maatregel zal arbeidsdeelname van de vrouwen stimuleren. Op dit moment werkt het belastingsysteem ontmoedigend om meer te gaan werken voor de partner met het laagste inkomen.

Elektronisch systeem
Een andere grote verandering is de vervanging van de papieren aangifte door een elektronisch systeem. In juli is de staat begonnen alle 82 miljoen Duitsers een elfcijferig fiscaal nummer toe te kennen. Aan dit nummer worden de loongegevens en de overige persoonsgegevens gekoppeld. De elektronische belastingpas wordt in 2011 ingevoerd.

Tussen 2009 en 2011 in werking
De nieuwe belastingregels treden tussen 2009 en 2011 in werking. Ze moeten een besparing opleveren van 280 miljoen euro per jaar en een extra belastingopbrengst van 110 miljoen euro. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de Bondsdag en de Bondsraad.

Bron: Bundesministerium der Finanzen, 8 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek