loading
views

FNV: Re-integratiegeld actiever uitgeven

1 augustus 2007

Gemeenten hebben grote moeite hun budget voor het aan de slag helpen van werklozen op te maken. Uit een rondgang van de Volkskrant langs de grootste tien gemeenten blijkt dat in 2006 18,7 procent niet werd uitgegeven.

Dat staat gelijk aan bijna 158 miljoen euro. In 2005 is bijna 113 miljoen blijven liggen, ofwel 14,3 procent. Uitschieters zijn de gemeente Eindhoven, Utrecht en Almere. In deze gemeenten bleef meer dan de helft van het geld op de plank liggen. De cijfers bevestigen de resultaten van een recent onderzoek van de sociale diensten. Daaruit blijkt dat acht van de tien gemeenten geld van het reïntegratiebudget overhouden.

Resultaten staan haaks
De resultaten staan haaks op eerdere geluiden. Vorig jaar luidden de vier grote steden de noodklok over een dreigende bezuiniging. Ze vonden dat ze juist meer geld nodig hadden om de ‘lastige’ groep ook aan het werk te krijgen.

Agressiever
Als het aan beleidsmedewerker Adri den Bakker van de FNV ligt, nemen gemeenten desnoods zelf maar extra personeel in dienst om meer mensen aan het werk te helpen. “Er blijft veel te veel geld liggen, terwijl er zoveel mogelijkheden zijn dit budget effectief te besteden. Gemeenten zouden veel agressiever kunnen zijn met hun re-integratiegeld.”

Bron: FNV, 1 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.    

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek